Stress?

Neem even de tijd voor deze oefening. Volg bewust je eigen ademhaling met milde vriendelijke aandacht zonder oordeel.
Klik hier voor de ademhalingsoefening.

Grip op alcohol.com

Lyda Toebes


Zorggebouw Houten
Prins Bernhardweg 69
3991 DE Houten

(030) 23 13 137

(06) 307 883 78

info@gripopalcohol.com

Reacties van clienten

Reacties van patienten:  (met toestemming geplaatst)

 

Man 35 jaar, LAT, geen kinderen

Ik wil je bedanken voor wat je voor me hebt gedaan
en de inzichten die je hebt gegeven. Daar heb ik heel veel aan gehad.

 

Man, 51 jaar, gehuwd, 2 kinderen te B.

Dank je wel voor je actieve, betrokken coaching!

 

Man 34 jaar, gescheiden, 2 kinderen
Tot aan afronding in maart 2012 heb ik een uitstekende behandeling gehad. Daardoor is veel erger voorkomen. Er is programmatisch en gestructureerd gewerkt en ik ben meer dan tevreden over mijn behaalde gezondheidswinst : volledige ontwenning van Alcohol- en Ritalin gebruik, beter slapen, meer grip op dagelijkse planning en eigen grenzen, ik kan beter omgaan met angst, heb rijbewijs terug, nieuwe baan met betere voorwaarden, andere woning en hersteld contact met mijn kinderen.

*  *  *  *  *

Man, 52 jaar te U.

Ik ben best wel trots over het afgelopen jaar, ik ben er erg trots op.

 

In het afgelopen jaar heb ik helemaal geen alcohol meer gedronken. Ik heb geleerd om hele andere keuzes te maken, veel positievere keuzes. Ik geniet intens van de kleinste dingen: bloemen op de vaas, een vogel in de tuin,

Ik kijk veel positiever naar mezelf dan vroeger. Ik beweeg me makkelijker tussen andere mensen. Dat merk ik dagelijks in het contact met m'n collega's. De wisselwerking met andere mensen is rijker dan vroeger. Lyda heeft me regelmatig dingen meegegeven om over na te denken, en telkens weer komt het er op neer dat je positief kunt kiezen. En dat werkt.

Ik kreeg daardoor zin om m'n oude hobby, fotografie, weer intensiever op te pakken. Dat heeft geleid tot nieuwe contacten en dat breidt zich nog steeds uit. Dat is echt genieten!

Lyda en Hans, ik dank jullie hartelijk voor de hulp die jullie me in het afgelopen jaar gegeven hebt. De veranderingen in m'n leven heb ik zelf tot stand gebracht, maar jullie hebben me wel de richting gewezen. Dank daarvoor.

 

* * * * *

Deel uit evaluatie: Vrouw,weduwe 65 jaar:
Omdat ik me dankbaar en verantwoordelijk voel t.o.v. jouw persoonlijke inzet en de kwaliteit die jullie me hebben geboden in de vorm van heel veel maatwerk (afstemmen op mijn proces en creatief met mij meedenken en van daaruit theorie en oefeningen aandragen).
Er zit voor mijn gevoel echt wel progressie in, ook al heeft het heel veel tijd nodig! Er zit een wereld van verschil tussen vermijden en accepteren. Jullie hebben daar absoluut een bijdrage in geleverd.
Wat vooral stimulerend was, is de aansluiting die ik steeds vond vanuit jouw vondsten/geboden inzichten in combinatie met dat wat ik heb ervaren bij de andere therapeuten, vooral de ruggensteun. Dat is inspirerend voor me.

*  *  *  *  *
Vrouw, 32 jaar
Door de behandeling van (hoofdbehandelaar) Hans van den Berg en (behandelaar) mevr. Toebes ben ik gemotiveerd om een goed en gezond leven te leiden. Ik ben enorm tevreden over -ieder aspect van- de behandeling die ik heb gekregen. Omdat deze transparante zorg-op-maat-behandeling de kwaliteit heeft geleverd die ik verwachtte en aanbod was dichtbijhuis.
*   *   *    * 

Vrouw , 64 jaar

Na 3 jaar zelfverwaarlozing door alcoholmisbruik heb ik bij Grip op alcohol totaal andere inzichten op gedaan. Ik zorg beter voor mezelf d.w.z. Ik heb soms zelfs per uur geregistreerd wat ik nodig had,heb meer sociale contacten, mijn verantwoordelijkheden opgepakt en heb weer plezier in mijn leven.
Zelfrespect en zelfzorg voor een zinvol leven staat dan ook hoog in mijn vaandel.
Bedankt Lyda en Hans dat mijn leven weer de moeite waard is.

*  *  *  *  *

Minder alcohol is een investering in mijn eigen gezondheid. Door het zo te noemen kon ik me
beter houden aan mijn voorgenomen tax.

*  *  *  *  *
Vrouw, 24 jaar, 2 kinderen onder de 6 jaar
Ik ben zeer tevreden over de behandelingen en resultaten van onze behandelaren. Er werd goede zorg op maat verricht op basis van een gestructureerd programma, kwaliteitswinst is behaald, mijn partner is erbij betrokken en het is dicht bij huis gevestigd.
*  *  *  *

Ik heb er van geleerd, moet op mezelf vertrouwen en me niet zo druk maken.
Heb het gevoel dat ik weer beslissingen kan nemen, ben daar tevreden over.

*  *  *  *  *

Vrouw , 42 jaar te H.

De behandeling heeft vruchten afgeworpen, meer dan dat zelfs. Ik werk weer iedere dag 5 uur in mijn praktijk. Ik heb mijn administratie en financien volledig op orde. Geen onbetaalde rekeningen meer! Ik eet met regelmaat en heb mijn drankgebruik onder controle. Ik heb nagenoeg geen last meer van ziekteverschijnselen(!!) Dankzij deze behandelaars, waarvan ik heel veel heb geleerd.

*  *  *  *  *
Het bleek dat ik zeer veel heb gehad aan het voortraject bij jullie. Mijn grote dank hiervoor. Zo kwam ik toch vrij clean aan en hoefde maar drie dagen in de detox en dat zonder extra medicatie als Librium en Valium.
Totaal geen last van afkickverschijnselen gehad.
Goed dat ik al kennis had van de cirkels van van Dijk en andere therapieën.
Ik heb sinds begin dit jaar, toen ik bij jou startte, grote vorderingen gemaakt.


*  *  *  *  *

Verder heb ik opgemerkt dat ik in automatische patronen dacht om 03.30 uur snachts.
Ik heb besloten me daardoor niet meer van streek te laten brengen en constructief te gaan denken.
Ben dus apetrots op mezelf dat ik ontdekt heb dat ik werkelijk keuzes heb.

*  *  *  *  *

Wat nou alcohol? Ik ben de baas!